KAM V PRAZE NA ZMRZLINU

Léto se blíží, a jsou jen dvě možnosti, jak jej přežít bez úhony - buď se zásobíte dostatkem vychlazenýho pití nebo se budete pohybovat v dosahu zmrzlináren. Těžko říct co je lepší, ale pokud zvažujete druhou variantu, pak máme pro vás par tipů (a samozřejmě klasiky i mapu) těch nejlepších pražských míst se zmrzlinou.

Angelato

Kdo by neznal Angelato. V roce 2007 otevřelo v Rytířský v centru Prahy, a přestože se trošku rozrostlo, stále dobře poznáte, když je hezké počasí - nekonečná fronta se stáčí kolem budovy číslo popisné 27. A právem. Zmrzlinu mají naprosto dokonalou, a je úplně jedno, jestli sáhnete po krémové nebo ovocné. Druhou pobočku najdete nějaký ten pátek na Újezdě a třetí, nedávno nově otevřenou, v Bělohorské ulici. Btw. mají skvělou mangovou, a taky okuste limitované edice měsíce!

zdroj: Mediar.cz

Crème de la Crème

Z tohoto seznamu je to jediný místo, který jsme ještě nenavštívili. Strašný, my víme! Zároveň už nám několik přátel říkalo, že mají nejlepší zmrzlinu ve městě. I Crème de la Crème, který otevřel před třemi roky v Husovce, si našel tolik příznivců, že letos došlo k otevření nové pobočky, aby uspokojili stále rostoucí poptávku. Jejich zmrzlinu si nově vychutnáte i na Národní třídě 23. A tam nejspíš zamíříme v nejbližších dnech i my!

Puro Gelato

K létu neodmyslitelně patří Náplavka. A pokud patříte k těm, kterým nevadí kombinace pivko a zmrzka, pak určitě oceníte možnost, skočit si na výborný sorbet. Puro Gelato už ale nenajdete jen na Výtoni, předloni otevřelo druhou pobočku v Kaprovce a nejnovější přírůstek v Rybalkově ulici na Vinohradech. Tak co, sbíhají se vám sliny na tradiční italskou zmrzlinu?

Zmrzlinář

Kdo bydlí na Vinohradech, tak tento podnik moc dobře zná. A nejen Vinohradští, protože Zmrzlinář právem patří ke zmrzlinovým legendám Prahy. Letos jsme už stihli pár druhů vyzkoušet, no zatím to vypadá, že tato sezóna bude velmi, ale velmi lahodná. Zmrzlináře najdete ve Slezský ulici.

Parlor

O Parloru jste už od nás slyšeli tady, ale rádi to zopakujeme ještě jednou. A podruhý. A kdykoliv. Parlor je v Praze jeden z mála podniků (možná jediný?), kde vám tu skvělou zmrzlinu dají do fantastických cookies. Takže konec nedojezeným kornoutkům, vyrazte do karlínské Křižíkovy 37 a snězte si svou Parlorku, jinak známou taky jako Ice Cream Sandwich (papírový obal prosím ne!).

Světozor

Kdo by neznal světozor. Ve stejnojmenné pasáži jej najdeme již 40 let, v posledních letech se však rozrostl napříč celým městem. Jejich fantastickou jahodovo-banánovou točenou zmrzlinu si můžete dát jen tak, nebo třeba v poháru. A skvělý mají i zákusky a chlebíčky. A všechno. Tak co, kam vyrazíte?

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.